HTML

egyszervolt

"Izgalmas zűrzavar riasztó csűr-csavar, ez a kertekkel teli gyom, kulcshoz az ajtó, lefolyóval telt edényhalom, hüvellyel teli borsó, közelgő távolodó, én vagyok." Donna Williams (részlet)

Belebeszélés

  • gic30: Kiválóan összefoglalja a lényeget. Köszönjük! (2013.09.05. 11:14) Autizmus, média (1.)
  • furilány: Szia Cseho! Írtam neked levelet. Lehet, hogy nem kaptad meg? (2012.04.20. 09:49) re-blog
  • szemlelodo: Nagyon jóóó! Már az ilyenek olvasástól is megjön az ember kedve és tettereje. (2011.05.17. 16:26) Színpadon
  • cseho: de valszeg - Lisbeth Salander alakjanak Pippi az alapja. (2011.03.19. 14:07) Karakterek, könyvek
  • semota: Ilyet én is szoktam, ugyanazt a dalt szoktam összevissza loopoltatni. (2011.03.13. 12:21) mindennapi
  • semota: A bolondokhajójás sztori nagyon LOL, a mentális retinámon megjelent az egész sztori :D Annyira tip... (2011.03.13. 10:33) Autizmus Világnap
  • SpiRitta (törölt): köszönöm ahogy írsz. de tényleg. nehezen jutok el oda, hogy sokat vissza tudjak olvasni, és ezt cs... (2011.02.25. 20:31) A témáról és annak blogolásáról

a spektrum mese

2007.11.21. 22:16 cseho

Parlamenti meghallgatás pénteken

A mai napon egy nagyon fontos levelet és egyben meghívót kaptam egy sorstárs és egyben nagyon jóbarát Anyukától. A mai nap volt az utolsó nap, amikor részvételi szándékomat jelezhettem, így azonnal küldtem is az e-mailt, mivel ez egy több szempontból is kihagyhatatlan lehetőség számomra. Először is egyedülálló anyukája vagyok egy speciális nevelési igényű kisfiúnak, másrészt mivel valaha magam is ilyen kisgyerek voltam, így tudom, hogy mennyit segített volna, ha anno folyamatos csesztetés, megbuktatás, fenyegetés helyett másképp álltak volna hozzám a pedagógusok. Nincs túl sok mindenre szükség ahhoz, hogy egy magasan funkcionáló autista kisgyerek jól teljesítsen az iskolában, csak elfogadásra - nem megváltoztatásra! - és nagyon sok szeretetre. Remélem véleményem meghallgatásra talál. Jó lenne ha a sok kis okos fura Bogyóból vidám, boldog, sikeres felnőtt válna.

MEGHÍVÓ
a
HATODIK MAGYARORSZÁGI
NYILVÁNOS PARLAMENTI MEGHALLGATÁSRA
TÉMA: SPECIÁLIS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK, ÉS SZÜLEIK HELYZETE


Az Európai Parlament rendszeresen szervez nyilvános meghallgatásokat, az ilyen típusú fórum nálunk még kevéssé ismert. A nyilvános meghallgatás jogot és kötelességet foglal magába, szociológiai, jogtudományi és kommunikációs szempontból egy sajátos kapcsolattartó formát jelent. A meghallgatáson résztvevő állampolgárok személyes élettörténeteiken keresztül mutatnak be égető társadalmi problémákat, azzal a céllal, hogy a képviselők segítsenek az ügyek megoldásában, és amennyiben szükséges, a törvényalkotásban módosításokat javasoljanak.

A hatodik alkalommal megrendezett eseményen azoknak a családoknak a helyzetével foglalkozunk, akik speciális igényű gyermekeik miatt kerülnek hátrányba az élet számos területén pl. munkaerő-piacon, beiskolázás stb…. Az esetek többségében sem ők, sem gyermekeik nem kapják meg a megfelelő segítséget ahhoz, hogy a szülők dolgozhassanak, a gyerekek pedig speciális helyzetük támasztotta igényeik szerint tanulhassanak. A törvényi szabályozás, garancia szükséges, hogy egyetlen gyermek joga se sérüljön, s ugyanakkor a gyermeket felnevelő család is megfelelő körülmények között éljen. Az oktatási rendszerben ezeknek a gyermekeknek a tanuláshoz való jogát biztosítani kell, a szülőknek, különösen a gyermeküket egyedül nevelő anyáknak a munkához való hozzájuttatását is elő kell mozdítani. Ugyanakkor szülők és pedagógusok megfelelő képzését is lehetővé kell tenni. A személyes esetüket elmesélők a mai társadalmunkra jellemző közérdekű ügyet tárnak a politikusok elé, kérdéseiket és javaslataikat helyben, közvetlenül intézhetik hozzájuk azzal a céllal, hogy problémájukra sikerül megoldást találni.

A meghallgatás helyszíne és ideje

2007. november 23. (péntek) 10.00 óra

Parlamenti Képviselők Irodaháza, I. emelet, II. tárgyaló
Budapest, Széchenyi rkp. 19.

Vitaindító:
Dr. Lévai Katalin,EU Parlamenti képviselő

Az eseteket Hajdu Ágnes, az ADHD képviselője mutatja be.

Előadók:
Dr. Öri Magdolna, az Oktatásügyi Ombudsman helyettese
Dr. Gádoros Júlia, gyermek pszichiáter
Szakértők:
Dr. Földi Rita, tanszékvezető Károli Gáspár Református Egyetem
Tóth László, SzMM Ifjúságpolitikai Osztály vezetője

Meghívott képviselők, politikusok:
Korózs Lajos Ifjúság, Családügyi és Szociális Bizottság elnöke
Devánszkyné Molnár Katalin ( MSZP Gyermek Tagozat alelnöke)
Deákné Fogarasi Valéria képviselő ( MSZP )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr87237561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása